CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5 mil. dolari în 2019

Autor: Mediafax 11.02.2020

♦ În 2018, Moynihan a primit o creştere de 15% a indemnizaţiei anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 mld. dolari.

 



Directorul general al Bank Of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5 milioane de dolari în 2019 sub formă de salariu şi bonusuri de performanţă, potrivit unui document publicat la sfârşitul săptămânii trecute, citat de Reuters. 

Banca, a doua cea mai mare instituţie de credit după active din SUA, a decis astfel să-i păstreze compensaţia şefului băncii la acelaşi nivel din 2018, o decizie considerată ca fiind cel mai recent semn de reţinere din partea boardurilor marilor bănci americane după un an de creştere puternică a veniturilor bancare.

Potrivit sursei citate, boardul Morgan Stanley a luat rarisima decizie de a-i tăia plata anuală a directorului general James Gorman cu 7% până la 27 milioane de dolari în 2019, mişcare promovată ca parte dintr-un efort de reducere a unor costuri. 

Totodată, boardul JP Morgan Chase i-a dat directorului general Jamie Dimon o majorare de "doar" jumătate de milion de dolari. În 2018, Moynihan a primit o creştere de 15% a indemnizaţiei anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 miliarde de dolari. Pentru întreg 2019, Moynihan a primit un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari şi alte 25 milioane de dolari ca stimulente sub formă de acţiuni în cadrul unui stock option plan.