ASF a dat OK-ul pentru obligaţiunile de 1 milion euro ale Mecanica Fină. Intermediar: Prime Transaction

Autor: Tibi Oprea 06.02.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă publică de vânzare obligaţiuni a companiei Mecanica Fină (MECE), producător de instrumente şi dispozitive pentru măsurare, verificare, control, navigaţie.

Compania urmează să listeze 1.000 de obligaţiuni în valoare de 1 mil. euro la Bursa de la Bucureşti, cu o dobândă fixă de 3,25% pe an şi o scadenţă de trei ani. Oferta se va derula în perioada 10-21 februarie 2020, iar brokerul ales pentru intermedierea tranzacţiilor este Prime Transaction.

Oferta poate fi încheiată cu succes prin vânzarea a minimum 50% din obligaţiunile oferite iniţial, respectiv la subscrieri totale de 500.000 de euro. Subscrierea minimă este de cel puţin o obligaţiune, oferta fiind adresată atât investitorilor individuali, cât şi celor instituţionali. Acţiunile companiei au scăzut miercuri în urma acestui anunţ cu 3,4%. De la începutul anului, acţiunile Mecanica Fină înregistrează o creştere de 27,5% pe fondul unui rulaj de 52.550 lei, emitentul ajungând la 32,6 mil. lei capitalizare.