Austriecii de la PORR, al treilea constructor din România după afaceri: 99% din proiectele noastre sunt publice

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.02.2020

PORR Construct, subsidiara din România a con­struc­to­rului austriac cu acelaşi nume, preconizează un an 2020 foarte bun pentru domeniul construcţiilor din Româ­nia şi estimează un avans de 5-10% doar pentru zona de infrastructură. Austriecii lucrează, în România, în pro­porţie de 99% la proiecte publice – infrastructură–, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei.

„Infrastructura a avut o evoluţie bună în 2019, ur­mând trendul european. Dacă nu vom avea mari modi­ficări legislative, şi în 2020 piaţa va avea aceeaşi evoluţie“, spune Mario Proell, COO infrastructură şi construcţii civile în cadrul PORR România.

Compania nu a comunicat cifre referitoare la businessul din 2019, precizând însă că tendinţa a fost de creştere. În 2018, cel mai recent an pentru care există date financiare, PORR Construct România a avut o cifră de afaceri de 551 de milioane de lei, potrivit Ministerului de Finanţe, clasându-se astfel ca al treilea cel mai mare constructor de pe piaţa locală, după Bog’Art şi Strabag.