Austriecii de la PORR, unul dintre cei mai mari constructori activi în România, cu 700 de angajaţi: Birocraţia este mare. Trebuie să explicăm fiecare lucru de câte cinci ori, pentru toţi oamenii noi care vin în funcţii în instituţiile publice

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.02.2020

După cifra de afaceri din 2018, Porr este al treilea constructor activ pe piaţa din România, după Bog’Art şi Strabag.



Porr Construct, subsidiara din România a constructorului aus­triac cu acelaşi nume, preco­ni­zează un an 2020 foarte bun pentru domeniul construcţiilor din România şi esti­mează un avans de 5-10% doar pen­tru zona de infra­struc­tură.

Austriecii lucrează în România în pro­por­ţie de 99% la proiecte publice - infra­structură, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei.

„Infrastructura a avut o evoluţie bună în 2019, urmând trendul european. Dacă nu vom avea mari modificări legislative, şi în 2020 piaţa va avea aceeaşi evoluţie. Biro­cra­ţia este însă foarte mare şi, în plus, de câte­va ori pe an ne confruntăm cu alţi direc­tori, alţi şefi, iar asta ne consumă ener­gie. Trebuie să explicăm fiecare lucru de câte cinci ori, tuturor oamenilor noi care vin în funcţii“, spune Mario Proell, COO infrastructură în cadrul Porr România.