Ce răspunde CEC ministrului de finanţe: CEC Bank este activă pe piaţa secundară şi analizează de la sfârşitul anului 2019 posibilitatea de a redeveni dealer primar. Fuziunea de capital de 940 mil. lei va fi folosită pentru creşterea creditării şi pentru investiţii în tehnologie

Autor: Claudia Medrega 30.01.2020

CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, a fost dealer primar până la sfârşitul anului 2013, iar în prezent banca este activă pe piaţa secundară şi analizează încă de la sfârşitul anului trecut posibiliatea de a redeveni dealer primar, potrivit informaţiilor transmise de bancă după declaraţiile recente ale ministrului finanţelor legate de calitatea de dealer primar.

„Banca a avut calitatea de dealer primar până la sfârşitul anului 2013, când această calitate i-a fost retrasă întrucât nu a mai îndeplinit criteriile necesare. Suntem în continuare activi pe piaţa secundară, iar posibilitatea de a redeveni dealer primar este în analiza noastră încă de la sfârşitul anului trecut“, a transmis banca la solicitarea ZF.