Companiile de la Bursa Bucureşti încheie 2019 cu o capitalizare record de 181 mld. lei, plus 26% într-un an. Într-un an fără nicio listare de acţiuni pe segmentul principal, valoarea de piaţă a companiilor a urcat cu 38 miliarde de lei, în principal ca urmare a modificării în sens pozitiv a OUG 114

Autor: Liviu Popescu 10.01.2020
Într-un an fără nicio listare de acţiuni pe segmentul principal, valoarea de piaţă a companiilor a urcat cu 38 miliarde de lei, în principal ca urmare a modificării în sens pozitiv a OUG 114 ♦ Cea mai bună creştere ca valoare din istoria Bursei l Ca procent, cel mai bun ritm de creştere din 2013 încoace, an în care la Bursă s-au listat Romgaz şi Nuclearelectrica.

Companiile listate la Bucureşti au încheiat anul 2019 cu o capitalizare totală de 181 miliarde de lei (38 mld. euro), în creştere cu 26% faţă de anul precedent şi la cea mai ridicată valoare din istoria postdecembristă a Bursei româneşti, arată datele agregate de ZF din platforma BVB. Într-un an fără nicio listare de acţiuni pe segmentul principal, valoarea de piaţă a companiilor a urcat cu 38 miliarde de lei în principal ca urmare a modificărilor Ordonanţei 114, act normativ care la începutul anului pră­buşea cotaţiile bursiere întrucât taxa cele mai tranzacţionate companii listate şi reducea astfel perspectivele de profitabilitate ale acestora.