Propunerile pentru Start-Up Nation 2020: digitalizare, punctaj suplimentar pentru cei care se întorc din diaspora şi interzicerea înstrăinării a mai mult de 49% din companie

Autor: Ramona Cornea 17.12.2019

Prioritatea următorului program de finanţare este digitalizarea IMM-urilor deoarece 7 din 10 întreprinderi mici şi mijlocii nu au un site în momentul actual ♦ Suma propusă este de 25.000 lei.



Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a transmis 11 propuneri pentru viitoarea ediţie a programului de finanţare Start-Up Nation.

Printre propuneri sunt introducerea unui pachet de digitalizare obligatoriu, acordarea unui punctaj suplimentar pentru cei care se întorc din diaspora pentru a înfiinţa o companie în România, eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor, precum şi introducerea restricţiei de a vinde mai mult de 49% din companie pe perioada de implementare şi monitorizare a programului, printre altele.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, afirmă că propunerile au fost prezentate ministrului economiei,  şi că dorinţa instituţiei este ca discuţiile despre Start-Up Nation 2020 să înceapă în luna ianuarie.