Primăria Capitalei vrea să ceară din nou Centura Capitalei de la Transporturi

Autor: Mediafax 16.12.2019

Primăria Capitalei va solicita, din nou, Centura Capitalei de la guvern, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare.

În prezent, Centura Capitalei se află în administrarea Ministerului Transporturilor. În referatul de aprobare al proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, la motivele pentru care Primăria Capitalei vrea să solicite Centura Capitalei de la guvern este faptul că „Bucureştiul este dintre puţinele oraşe care nu au o şosea de centură la parametri de, cel puţin, drum expres“.

Zilele trecute, Gabriela Firea a precizat că Centura este un fel de Fata Morgana. „Constat cu părere de rău că obiectivul investiţii Centura Capitalei este în continuare o Fata Morgana. Am decis la prima şedinţă a CGMB să solicităm încă o dată transferul centurii de la CNAIR, la Primăria Capitalei. Suntem primii interesaţi”, a declarat, luni, Gabriela Firea. Nu este prima data când Primăria Capitalei cere Centura Capitalei. În ultimii trei ani, Gabriela Firea a făcut mai multe solicitări în acest sens, însă fără succes, în ciuda faptului că miniştrii de la Transporturi au făcut parte tot din PSD, ca şi Firea.