Marinel Giol, proprietarul unei ferme de 40 de măgăriţe din Brăila, trimite o parte din producţia de lapte în Franţa, Anglia, Italia sau Germania. „Zilnic, colectăm 10 litri de lapte, iar un litru îl vindem cu 100 de lei. O măgăriţă costă acum 500-600 de euro.“

Autor: Florentina Niţu 09.12.2019

Fermierul Marinel Giol din localitatea Movila Miresii, judeţul Brăila, a cumpărat prima măgăriţă în urmă cu patru ani cu 1.000 de lei (210 euro), pentru a-i folosi laptele animalului să-şi trateze soţia de tuse. Consătenii au început şi ei să-i ceară tot mai des lapte, astfel că antreprenorul s-a extins, iar acum deţine o fermă de 40 de măgăriţe, după o investiţie de circa 20.000 de euro.

„Eu aveam măgar când eram mic şi ştiam că laptele animalului este foarte bun pentru tratarea tusei. Soţia mea s-a îmbolnăvit acum patru ani, am cumpărat o măgăriţă cu 1.000 de lei, iar după ce a băut laptele s-a făcut bine. Lumea din sat a început să vină să îmi ceară lapte şi aşa am tot cumpărat măgăriţe“, spune Marinel Giol, proprietarul unei ferme de 40 de măgăriţe din Brăila.