UiPath: Nu ne-am hotărât pe ce bursă ne listăm, dar deja ne antrenăm pentru acel moment

Autor: Alex Ciutacu 20.11.2019

UiPath, cel mai valoros start-up IT pornit din România, nu a decis încă pe ce bursă vrea să se listeze, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei. Anterior, echipa de conducere a UiPath, liderul pieţei globale de roboţi software care preiau activităţile repetitive de la oameni, a vehiculat o listare concomitentă în SUA şi Europa.



„Pentru UiPath şi echipa de management, cel mai important obiectiv rămâne acela de a construi com­pania de enterprise software cu cea mai mare creş­tere şi cea mai mare valoare din lume În acest mo­ment deja practicăm ceea ce e nevoie pentru a fi o companie publică, însem­nând implementarea unui sistem contabil şi financiar, a unor procese şi sis­teme de control de calibrul unei companii lis­tate, dar şi crearea celei mai puternice echipe de mana­gement din industrie“, au declarat repre­zentanţii UiPath la solicitarea ZF.

Eforturile începute de Daniel Dines şi Marius Tîrcă încă din 2005 într-un apartament din zona Delea Veche din Bucureşti - când era o companie specializată în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing - s-au concretizat în 2015 în com­pania UiPath, care a strâns până astăzi fi­nanţări de peste un miliard de dolari.