Noul Minister al Economiei şi Energiei convoacă AGA la Romgaz pentru schimbarea Consiliului de Administraţie

Autor: Roxana Rosu 19.11.2019

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, acţionar majoritar la Romgaz, a convocat adunarea generală a acţionarilor companiei pentru revocarea din funcţie a membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie şi alegerea unor noi administratori.

Ministerul deţine 70% din capitalul producătorului român de gaze naturale.

Compania a ajuns în administrarea MInisterului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în luna noiembrie a acestui an, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a decis comasarea mai multor ministere, inclusiv Ministerul Energiei şi cel a Economiei. Noul minister-mamut este condus de Virgil Popescu.  

Romgaz (simbol bursier SNG) a raportat pentru primele nouă luni din 2019 o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, echivalentul unei creşteri de 10,1% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 18,9%, până la valoarea de 1,18 mld. lei.

Romgaz are o capitalizare de 14,4 miliarde lei, acţiunile companiei apreciindu-se cu 34% la Bursă de la începutul acestui an, după tranzacţii în valoare totală de 865 milioane lei.