SIF Moldova a vândut din Banca Transilvania şi din Petrom în T3/2019 ca să cumpere Romgaz

Autor: Liviu Popescu 01.11.2019

Deţinerea societăţii la cea mai mare bancă din România a scăzut de la 7,2% la 6,9%, însă pe fondul aprecierii acţiunilor şi în contextul acordării de titluri gratuite investiţia s-a majorat cu 40 mil. lei, la 869 mil. lei.

 


SIF Moldova (SIF2) a vândut în T3/2019 din acţiuni ale Băncii Transilvania şi ale OMV Petrom şi a achiziţionat în schimb acţiuni ale Romgaz de circa 23 mil. lei, arată calcule realizate de ZF pe baza datelor din raportul socie­tăţii.

„În anul 2019 s-au creat pre­misele unei rebalansări a secto-rului energetic din portofoliul SIF Moldova, respectiv utilizarea cash-ului rezultat din lichidizarea parţială a deţinerii OMV Petrom pentru achiziţia de acţiuni Rom­gaz fundamentat de perspectiva unui dividend yield (randament -n. red.) superior şi de capacitatea mai mare de apreciere a preţului“, arată societatea de 1,4 mld. lei capitalizare. SIF Moldova este cel mai mare acţionar din România al Băncii Transilvania şi a redus participaţia de la 7,2% la 6,9% la banca de la Cluj în al treilea trimestru din 2019, fiind cel mai probabil vorba de o marcare de profit, arată datele analizate de ZF din raportul societăţii.