Suedezii de la Autoliv au construit o fabrică de 20 mil. euro la Rovinari luând angajaţi disponibilizaţi de la CE Oltenia

Autor: Laurentiu Cotu 31.10.2019

Fabrica va pro­duce închi­zători pentru centurile de siguranţă auto.



ProducÂtorul de sisteme de si­guranţă auto Autoliv România, sub­si­diara locală a grupului suedez Auto­liv, a fina­lizat luna trecută o in­ves­ti­ţie de la zero de 20 mil. euro într-o fa­bri­că la Rovinari, judeţul Gorj, unde va pro­duce în­chi­zători pentru cen­tu­rile de siguranţă auto.

„În luna ianuarie a acestui an au fost de­ma­rate lucrările de con­struc­ţie la fabrica Autoliv de la Rovinari, iar lu­na tre­cută a fost inaugurată locaţia, dez­voltată pe un teren de peste 5 hec­ta­re. Am reuşit să atragem această in­vestiţie în Rovinari ba­zân­du-ne pe forţa de muncă exis­tentă în zonă, odată cu dispo­ni­bilizările masive fă­cute de Complexul Energetic Olte­nia“, a de­cla­rat pentru ZF Tran­silva­nia Robert Dorin Filip (33 de ani), prima­rul ora­şului Rovinari, cu o populaţie de apro­xi­mativ 13.500 de locuitori.

Până în prezent, în ca­drul fabricii de închi­zători pentru centurile de sigu­ran­ţă auto de la Rovi­nari au fost anga­jaţi aproxi­ma­tiv 400 de oameni, ur­mând ca numărul acestora să crească la 1.250 de persoane până la finalul anului viitor.

Autoliv mai deţine pe piaţa locală fa­brici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Băcău şi are afaceri de 4 mld. lei şi 10.000 de angajaţi.