Cea mai mare majorare de capital din august de pe piaţa locală. Grupul ungar OTP Bank a adus 67,7 mil. euro la capitalul băncii din România în august

Autor: Claudia Medrega 02.10.2019

OTP, cel mai mare grup bancar ma­ghiar, a adus în luna august 320 mil. lei (67,66 mil. euro) la capitalul sub­si­diarei din România, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Majorarea de capital de la OTP Bank a fost cea mai mare injecţie de ca­pital de pe piaţa locală în luna au­gust din acest an.

Această majorare de capital vine după ce în decembrie 2018 OTP Bank a anunţat o altă creştere a capitalului cu aproape 28 mil. euro de la acţio­na­rii unguri, obiectivul menţionat atunci fiind „susţinerea planurilor de creştere ale băncii“.

La finalul anului trecut OTP Bank Ro­mânia şi-a schimbat directorul general, în locul lui Laszlo Diosi, cel care a condus banca timp de 11 ani, fiind numit Gyula Fatér, un bancher din afara grupului OTP care în ultimii 14 ani a lucrat pentru Budapest Bank.

OTP Bank România a reuşit să înregistreze în primul semestru o creştere semnificativă a profitului, depăşind ţinta de profit pentru 2019, de 50 mil. lei, şi îşi propune să rein­ves­teas­că câştigurile, potrivit unui plan pe cinci ani, perioadă în care banca vrea să îşi dubleze cota de piaţă până la 5%, după cum a declarat anterior pentru ZF Gyula Fatér, noul CEO al OTP Bank România.

La sfârşitul anului 2018, OTP Bank România era pe locul 9 în siste­mul bancar românesc în clasamentul după active, cu o cotă de piaţă de 2,45% şi active de peste 11 mld. lei.