WeWork, gigantul american din real-estate, care activează şi pe piaţa din România, anunţă retragerea listării de la bursă, după prăbuşirea directorului executiv al companiei

Autor: Iulian Tenchiu 01.10.2019

 

 



The We Company, compania-mamă sub umbrela căreia se află gigantul american din real-estate WeWork, a decis marţi să îşi retragă listarea la bursă, la o săptămână după ce directorul executiv WeWork, Adam Neumann- implicat într-un conflict de interese- şi-a anunţat demisia din funtea celui  mai valoros start-up din Statele Unite, după ce principalul său susţinător şi membru în boardul companiei, Jamie Dimon, şeful J.P Morgan, cea mai mare bancă americană, l-a convins să renunţe la poziţie pentru că investitorii şi directorii consiliului de administraţie nu-l mai susţin, scrie Reuters. 

Compania americană WeWork, unul dintre cei mai mari operatori de spaţii de co-working din lume, şi-a ajustat sever aşteptările de la listarea la bursă, mizând pe o evaluare de 20-30 mld. dolari, o corecţie dură faţă de evaluarea de 47 mld. dolari la care a realizat ultima rundă de finanţare.

Experţii sunt de părere că demiterea lui Neumann din rolul de CEO al companiei nu este suficientă pentru a asigura companiei succesul. Mai mult decât atât, aceştia consideră că din cauza problemelor interne şi a modelului de business, compania nu va putea rezista în faţa unei crize economice.