Rudolf Vizental, ROCA: Vrem să listăm la Bursă companiile pe care le deţinem în fond şi apoi chiar fondul

Autor: Tibi Oprea 26.09.2019

„Urmărim majo­rări de capital cu atragere de fonduri din bursă, dar în acelaşi timp urmărim şi o formă de lichidizare a capitalului companiei respective şi de evaluare a acestuia.“



Platforma de investiţii şi mana­ge­ment ROCA, destinată companiilor ro­mâ­neşti aflate în dificultate financiară, in­tenţionează să se listeze la bursă şi ia în calcul şi aducerea în ringul bursier a unor companii pe care le are în por­to­fo­liu.

„Vedem ca o etapă ulterioară listarea ROCA, precum şi a altor companii din portofoliu. Bursa este o etapă de maturizare. Trebuie să ştii care este momentul oportun, pentru că vine cu o serie de avantaje şi o serie de constrângeri. Primul pas este să listăm o serie din plasamente şi ulterior ROCA. Este o formă de finanţare în vederea unei dezvoltări viitoare. Urmărim majo­rări de capital cu atragere de fonduri din bursă, dar în acelaşi timp urmărim şi o formă de lichidizare a capitalului companiei respective şi de evaluare a acestuia”, a spus Rudolf Vizental, CEO al ROCA, la o conferinţă organizată miercuri de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Printre companiile din portofoliul ROCA se numără Tremot Dobre şi Fii din Băicoi (Prahova), precum şi busi­nessurile  S-Karp, o companie din Bra­şov producătoare de pantofi sport şi urban, şi Frigotehnica, lider local în domeniul tehnologiei frigului comercial şi industrial. În iunie 2019 ROCA a devenit acţionar majo­ritar al producătorului de conductori şi cabluri electrice Electroplast Bistriţa.