Mobila Dalin din Reghin investeşte 500.000 de euro într-o fabrică de confecţii metalice pentru mobilier. Compania a realizat în primul semestru din 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 4 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 17.09.2019

Producătorul de mobilier tapiţat Mobila Dalin din Reghin, judeţul Mureş, o afa­cere românească fondată de familia Co­toi în urmă cu 27 de ani, şi-a bugetat pen­tru acest an o investiţie de aproximativ 500.000 de euro într-o nouă hală de confecţii metalice pentru mobilier. Fabrica Mobila Dalin din Reghin produce diverse canapele, fotolii şi scaune, care sunt vân­dute apoi în magazinele proprii şi ale par­te­nerilor, cât şi la export. Compania se apro­vi­zionează cu lemn şi burete din Ro­mânia, în timp ce stofele sunt cumpărate din Italia, Spa­nia, Germania, Belgia, Polonia şi Tur­cia, potrivit unor informaţii transmise an­te­rior de producătorul de mobilier din Reghin.

Compania a realizat în primul semestru din 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 4 mil. euro, în uşoară creştere, de doar 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de export. Ponderea vânzărilor la export ajunge în prezent la 25% din cifra de afaceri a companiei, principalele pieţe externe fiind Ungaria, Bulgaria, Italia şi Israel, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Mobila Dalin.