Radu Voicu, Enterprise Concept: Parteneriatul cu UiPath va genera circa 10-25% din business în circa 2 ani. Compania locală vizează creşterea afacerilor la 2,6 mil. euro anul acesta

Autor: Ioana Nita 16.09.2019



Compania locală Enterprise Concept, specializată în dezvoltarea de software pentru automatizarea proceselor de business, estimează că tehnologiile folosite ca urmare a parteneriatului încheiat recent cu UiPath vor genera între 10 şi 25% din afa­cerile sale în următorii ani, în condiţiile în care roboţii unicornului UiPath vin în completarea soluţiilor proprii. Anul trecut, Enterprise Concept, parte a grupului HEX IT, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,4 milioane lei (1,8 milioane euro), în creştere cu 8% faţă de 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

„În cadrul proceselor noastre automa­ti­zate există încă locuri unde munca manuală a utilizatorilor nu poate fi evitată şi acolo vrem să adăugăm roboţii Uipath - de exemplu un proces, logistic, unde utilizatorii închid manual anumite comenzi este integrat cu o altă aplicaţie unde trebuie închise aceleaşi comenzi, iar integrarea nu este posibilă din diverse motive, tehnice sau business, prin metode clasice precum API. |n acest caz, robotul va simula comportamentul uman şi va închide comenzile potrivite şi în cealaltă aplicaţie“, a explicat pentru ZF Radu Voicu, CEO şi fondator al grupului format din Enterprise Concept şi Hex IT.