Industria scade, un semn deloc plăcut pentru economie. Cristian Pârvan, AOAR: Care industrie? Industria noastră este complet dependentă de tot ce se întâmplă afară

Autor: Iulian Anghel 13.09.2019

♦ În zona euro producţia industrială a scăzut în iulie faţă de iulie 2018 cu 0,4% ♦ Pe ansamblul UE producţia industrială a scăzut cu 0,1% ♦ România conduce plutonul scăderilor, arată Eurostat şi INS: minus 0,9% an/an. Alte date arată însă contrariul ♦ Potrivit INS, deşi producţia industrială scade, comenzile noi în industrie au crescut cu 5,8%, iar cifre de afaceri a crescut în industrie cu 5,9% ♦ Cum se explică?

Industria creşte, aparent, dar depinde ce creşte, spune Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România): „Dacă creşte cererea de majun, atunci cererea creşte şi în statistici. Dar valoarea majunului este mică. Dacă scade puţin cererea de motoare de maşini, cu o valoare adăugată mare, atunci cererea creşte, pe majun, dar valoarea adăugată scade pe total”, explică Cristian Pârvan secretarul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).