Unde „zboară“ businessul? Topul celor mai aglomerate rute aeriene interne: din Bucureşti spre Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi au călătorit peste 500.000 de oameni în S1/2019

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.09.2019
În prima jumătate a anului, traficul de pasageri de pe cursele interne a fost de 640.000 de persoane.


Bucureşti-Timişoara a fost cea mai aglomerată rută internă în primul semestru al acestui an, aproape 220.000 de pasageri alegând să călătorească din Capitală spre oraşul de pe Bega, conform datelor fur­ni­zate de Aeroportul Inter­na­ţional Timişoara. Numărul de pasageri care au călătorit pe această rută a avansat cu 14% în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A doua cea mai aglomerată rută a fost Cluj-Napoca- Bucureşti, peste 195.000 de oameni ale­gând în prima jumătate a anului să călă­torească cu avionul pe această rută. Podiumul este completat de Iaşi-Bucureşti, cu un trafic de 130.000 de pasageri, arată aceeaşi sursă.

În total, ce aceste trei rute au călătorit peste 540.000 de persoane, adică 85% din numărul total de pasageri de pe rutele interne. În prima jumătate a anului, traficul de pasageri de pe cursele interne a fost de 640.000 de persoane, însă reprezentanţii aeroportului din Timişoara nu au transmis şi evoluţia faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În total, companii aeriene precum Tarom, Wizz Air şi Blue Air au efectuat zbo­ruri pe 13 rute, majoritatea legând Bu­cu­reştiul de alte oraşe importante din ţară. Însă, sunt zboruri şi pe rute precum Timişoara-Iaşi, Cluj-Napoca-Iaşi sau Satu Mare-Constanţa, toate operate de compania de stat Tarom. De exemplu, pe ruta Timişoara-Iaşi s-a înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult faţă de anul trecut.