Cooperativa Csengo din Harghita, cu 140 de fermieri: Investim 550.000 de euro în mărirea capacităţii de producţie şi în extinderea gamei de produse. Cooperativa produce brânzeturi sub marca Szepvizi, prelucrează zilnic 4.000 de litri de lapte de vacă în propria fabrică şi are 12 angajaţi

Autor: Florentina Niţu 02.09.2019
Cooperativa Csengo din localitatea Frumoasa, judeţul Harghita, înfiinţată în 2001 de 72 de fermieri cu scopul de a negocia un preţ mai bun pentru vânzarea laptelui crud de la vaci, a ajuns anul trecut la un număr de 142 de fermieri, care au obţinut venituri de 4 milioane de lei din vânzarea producţiei. Veniturile au fost în creştere cu 11% faţă de anul anterior.

„Anul acesta avem două proiecte în desfăşurare prin care vrem să mai mărim capacitatea de producţie şi să ieşim pe piaţă cu produse noi. Investim 450.000 de euro pentru producţia de brânză Camembert (o brânză franceză cu pastă moale şi crustă de mucegai – n.red.) şi 100.000 euro într-un laborator care va deservi cele trei coope­ra­tive Târnava Mare, Kezdi şi Csengo“, spune Zoltan Gal, director executiv al cooperative agricole Csengo.