ZF Bankers. Liviu Drăgan, fondator Druid, companie care dezvoltă chabtboţi: Banca viitorului va fi una dominată de inteligenţa artificială. "Un chatbot se autoeducă permanent, devine tot mai deştept, dar, totodată, şi mai uman"

Autor: Răzvan Botea 26.08.2019

Liviu Drăgan, fondatorul compa­ni­ei care dezvoltă chatboţi Druid, spune că ban­ca viitorului va fi una dominată de chat­boţi (software programat să poarte o con­ver­saţie în scris - n.red.), în contextul în care autonomia va fi un punct central în viitor.

„Druid este o companie care s-a fondat anul trecut în ianuarie-februarie şi care promovează inteligenţa artificială, în special construcţia de chatboţi, în care sigur că personal cred. Cred că banca viitorului, cel puţin în zona de retail, va fi o bancă dominată de inteligenţa artifi­cia­lă, de chatboţi. Nu înseamnă că vor dispărea bancherii, pentru că cineva trebuie să gândească produsele, însă eu am mult mai multă încredere într-un robot bine educat decât într-un agent“, a spus Liviu Drăgan la ZF Bankers Summit ’19.