Jurnal bursier: bursa începe pe minus august, luna în care se consumă sezonul raportărilor pe S1/2019 - indicele BET, în scădere cu 0,9%

Autor: Liviu Popescu 02.08.2019

♦ De la începutul anului 2019 încoace, indicele principal are plus 24% ♦ Banca Transilvania a avut ieri prima şedinţă de tranzacţionare ex-data ca urmare a majorării de capital cu acţiuni gratuite, însă corecţia preţului acţiunilor a fost în sus, respectiv un plus de circa 1%.



Indicele principal BET al bursei româneşti, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 16 acţiuni, a închis pe 1 august la valoarea de 9.100 de puncte, în scădere cu 0,9% faţă de şedinţa precedentă, şi începe astfel pe minus luna în care se va consuma aproape integral sezonul raportărilor financiare aferente rezultatelor pe S1/2019. De la începutul anului 2019 încoace, indicele principal are plus 24%.

Toţi indicii bursieri de la Bucureşti au fost ieri pe minus în contextul în care şi o parte din bursele europene au închis în scădere. Dinamica de la bursa românească a variat de la minus 2,3% pentru indicele energetic BET-NG, la minus 0,6% pentru indicele BET-BK, benchmark pentru administratorii de investiţii.