Elveţienii de la Artemis îşi fac intrarea pe segmentul rezidenţial în România după achiziţia unui teren de 2 hectare în Timişoara

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.08.2019

Investiţia pentru dezvoltarea ansamblului de locuinţe - în care intră şi achiziţia terenului – este cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro ♦ Proiectul va avea circa 800 de locuinţe.



Dezvoltatorul imobiliar elveţian Artemis, care deţine cinci parcuri industriale lângă Timişoara, a cumpărat un teren de două hectare în Timişoara, cu scopul de a construi un proiect de locuinţe. Acesta ar urma să fie primul proiect rezidenţial de pe piaţa locală al grupului, care mai are astfel de dezvoltări în Elveţia, ţara-mamă.

„Am analizat această investiţie de mai bine de un an de zile şi suntem bucuroşi să intrăm pe segmentul de rezidenţial. Este un proiect care necesită un termen de aproximativ trei-patru ani de pregătire. În momentul de faţă, am început să lucrăm la tema de design, în vederea organizării unui concurs de arhitectură şi a realizării unui masterplan. Apoi vom pregăti proiectele de demolare a clădirilor industriale existente astăzi, precum şi noua construcţie”, spune Adriana Cioca, administrator şi director de dezvoltare al Artemis în România.