Suedezii de la Medicover raportează în S1/2019 venituri de 59 mil. euro, plus 40%, pentru piaţa din România. „Am avut un număr record de pacienţi în toate ariile de business.“

Autor: Cristina Bellu 29.07.2019

Grupul suedez Medicover, prezent în România cu divizia medicală Medicover şi cu cea de laboratoare Synevo, a raportat afaceri de 59,3 milioane de euro în primele şase luni din 2019, echivalentul unei creşteri 40,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor, după Polonia şi Germania, cu 14,7% din câştigurile totale ale companiei.

Pe divizii, serviciile medicale din România au generat venituri cu 83,8% mai mari, până la 29,4 mil. euro, evoluţia fiind impulsionată de achiziţiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei şi Centrul Medical Academica din Bucureşti.

„Veniturile din segmentul de Servicii Medicale din România au înregistrat o creştere puternică în prima jumătate a anului. Am avut un număr record de pacienţi în toate ariile de business. (...) Vom continua să investim pentru a oferi pacienţilor cea mai bună experienţă, punând accent pe digitalizarea serviciilor. Am lansat deja şi vom continua să implementăm în clinicile noastre servicii precum e-Recepţie sau Medicover Express”, spune Adrian Peake, director general Medicover România.