De ziua lor, americanii au dat tonul la Bursa de la Bucureşti: Fondul Proprietatea cu cele mai mari tranzacţii şi Oil Terminal, curtat de Amerocap, cu cea mai bună dinamică

Autor: Tibi Oprea 05.07.2019

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP), administrat de americanii de la Franklin Templeton, au înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de joi o creştere de 0,94%, la 1,075 lei pe acţiune, în contextul unor tranzacţii de 54 mil. lei, respectiv cel mai mare rulaj de la începutul anului încoace.

Valoarea medie a unei singure tranzacţii a fost de 963.000 de lei. Fondul Proprietatea, cu The Bank of New York Mellon în acţionariat (28,7%), se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 20,6%, pe un rulaj de 604,2 mil. lei.

Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 19,8% în aceeaşi perioadă. Pe de altă parte, acţiunile Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal portuar din România, s-au apreciat joi la bursă cu circa 15% pentru a patra zi consecutiv în contextul în care americanii de la Amerocap, şi-au exprimat intenţia de a investi expertiză şi peste 100 de milioane de dolari prin trei modalităţi.