Nemţii de la Gothaer au adus 10 mil. euro la capitalul companiei din România: Banii vor susţine transformarea asigurătorului într-o companie sustenabilă şi performantă

Autor: Anelis Baciu 02.07.2019

Gothaer, care la finalul anului trecut a anunţat că se retrage, a închis 2018 cu o pierdere de 50,3 mil. lei, dublă faţă de 2017.

Grupul german Gothaer care deţine la nivel local asigurătorul cu acelaşi nume a adus 9,55 milioane de euro la capitalul sucursalei locale în 2018, banii având ca obiectiv susţinerea transformării Gothaer într-un asigurător mai sustenabil şi mai performant în viitor. Gothaer a închis anul trecut cu o pierdere de peste 50 milioane de lei, de peste două ori mai mult decât în 2017.

„Cu o creştere totală de capital în valoare de 9,55 milioane de euro în 2018, acţionarii au consolidat rata de solvabilitate a companiei cu 129% la sfârşitul anului pentru a ajuta echipa locală a conducerii executive să transforme Gothaer România într-o companie mai sustenabilă şi mai performantă în viitor“, a declarat Christopher Lohmann, CEO al Gothaer Allgemeine AG şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Gothaer România.