EURO U21 2019 | România U21 - Croaţia U21 s-a încheiat 4-1

Autor: Mihaela Măncilă 18.06.2019

Tabela de marcaj de pe stadionul din San Marino a fost deschisă repede. În minutul nouă George Puşcaş a deviat în centrul careului, fundaşul Benkovic a atins mingea cu mâna, iar jocul a fost întrerupt după consultarea VAR. Centralul Bobby Maden a consultat VAR-ul, după care a indicat penalty. Puşcaş a transformat lovitura de la 11 metri şi a deschis scorul.

Patru minute mai târziu, Ianis Hagi a marcat după o nouă acţiune de excepţie a lui Puşcaş. Vârful lui Palermo a profitat de o neînţelegere a fundaşilor croaţi, a recuperat în careul advers, după care a trimis pe lângă Posavec. Croaţii au respins de pe linia porţii, dar numai până la 8 metri, unde a apărut lansat Ianis Hagi. Fiul "Regelui" a trimis cu putere în plasă, pentru 2-0, reuşind astfel să îndeplinească o formalitate.

Croaţii nu au pierdut timpul şi au redus din diferenţă. În minutul 18, Nikola Vlasic a recuperat după o pasă greşită la mijlocul terenului, a sprintat spre careul nostru, după care a şutat la colţul lung de la 20 de metri. Mingea s-a oprit în plasa laterală, după ce Ionuţ Radu n-a reuşit să respingă.

În repriza a doua, românii au punctat din nou. În minutul 66, Tudor Băluţă a dus scorul la 3-1. Fostul jucător al Viitorului a scăpat spre poarta apărată de Posavec, i-a fentat pe Benkovic şi Katic, care au muşcat momeala, după care l-a executat pe portarul advers din şase metri.

Tricolorii au luptat până în ultimele secunde ale partidei. În minutul 90+3, Adrian Petre a fost servit ideal de Cristi Manea în şase metri, de unde a pus talpa pentru 4-1. Iniţial s-a acordat ofsaid, dar după două minute de consultarea VAR, reuşita a fost validată.

România a câştigat cu 4-1 şi a adunat primele trei puncte în grupa C de la EURO 2019.

De la ora 22:00, Anglia şi Franţa se vor întâlni în al doilea meci al grupei.