Un român mănâncă în medie 22 de îngheţate la cornet pe an, pe când media UE e de 70 de bucăţi

Autor: Roxana Rosu 17.06.2019

Seceta şi majorările de preţ duc piaţa de îngheţată din România la un nivel maxim istoric, producţia locală urmând să depăşească 600 mil. lei, iar împreună cu importurile nivelul sare de 1 mld. lei.



Producţia locală de îngheţată se va menţine pe un trend ascendent, după ce valoarea a fost de circa 600 mil. lei în 2018, cu 50% mai mare decât în 2010, potrivit aceleiaşi surse. În aceeaşi perioadă (2010 - prezent), numărul de producători de îngheţată s-a dublat la peste 200 de firme, arată o analiză a firmei de consultanţă Frames Management.

Acestei pieţe i se adaugă şi seg­mentul importurilor - pentru care nu există decât estimări neoficiale. În total, piaţa de îngheţată depăşeşte pragul de 1 miliard de lei, în acest sector activând câteva zeci de importatori semnificativi, care activează în principal în sectorul hipermarketurilor, potrivit aceleiaşi surse.