Un manager de 31 de ani din cadrul Ericsson a câştigat bursa de EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy. „Tranziţia de la midlle la top management este cea mai dificilă, dar cred că un EMBA ar fi un diferenţiator în acest sens.“

Autor: Adelina Mihai 07.06.2019

Daniel Tudose, 31 de ani, head of digital services pe România şi Moldova în cadrul companiei Ericsson (furnizor de echipa­mente şi servicii pentru operatorii telecom), a câştigat bursa ZF în valoare de 25.000 de euro pentru a urma cursurile programului de EMBA oferit de WU Executive Academy.

„Am aplicat pentru a obţine bursa din dorinţa de a ieşi din zona de middle mana­gement, pentru că tranziţia de la middle la top management este cea mai dificilă şi cred că EMBA-ul ar fi un diferenţiator în acest sens“, a spus Daniel Tudose.

Costul integral al programului de EMBA al şcolii de afaceri din cadrul Universităţii de Ştiinţe Economice şi Administrative din Viena este de 35.000 de euro, restul de 10.000 de euro fiind cheltuieli suportate de câştigătorul competiţiei, la care s-au înscris aproxi­mativ 30 de manageri anul acesta.

Absolvent al Facultăţii de ciber­netică, statistică şi informatică econo­mică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Tudose lucrează de 10 ani în cadrul Ericsson, unde a avut mai multe roluri.

În prezent, el este responsabil de strategia de digital pentru unul din business unit-urile Ericcson în România şi Moldova. Din această poziţie, el coordonează o echipă de circa 35 de oameni care îi raportează direct şi indirect. „Ca obiectiv pe termen lung, aş vrea să mă ocup de zona de digital services sau de vânzări şi să am o responsabilitate de business pe o regiune mai extinsă. Mi-ar plăcea să ajung un fel de chief digital officer şi să ajut companiile în procesul de transformare digitală“, a mai spus el.

Programul oferit de WU Executive Academy se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi costă 35.000 de euro, fiind cel mai scump de pe piaţa locală. Lansat în 2006 în România, EMBA-ul WU Executive Academy are 316 absolvenţi în România.

„Am început să mă documentez în urmă cu 2 – 3 ani în legătură cu programele de MBA de pe piaţa locală şi m-a atras programul de la WU Executive Academy, însă problema era că este cel mai scump program de pe piaţă şi nu aveam resursele pentru plata integrală a sa. Aşa că am citit şi în anii trecuţi despre programul de burse şi am aplicat.“

În ultimul an, circa 200 de manageri din România au finalizat cursurile unuia dintre cele zece programe de Executive MBA şi MBA disponibile pe piaţa locală. De la începutul anilor ’90 până în prezent, peste 6.600 de absolvenţi au primit o diplomă de MBA sau de Executive MBA oferită de una dintre şcolile locale de afaceri, potrivit datelor centralizate de ZF.