Studiu Korn Ferry: Firmele care îşi plătesc angajaţii cu 20% peste media pieţei reuşesc să îşi reţină cel mai bine oamenii. „Să plăteşti cu 20% mai bine decât competiţia este bine, dar nu suficient. România trebuie să se alinieze la UE managerial, dar şi la pachetele salariale şi de beneficii.“

Autor: Adelina Mihai 31.05.2019

Companiile care îşi răsplă­tesc angajaţii cu salarii mai mari cu peste 20% faţă de media pieţei au o fluctuaţie de personal scăzută, de doar 14%, faţă de media naţională din companiile private de 20%, arată rezultatele studiului salarial realizat de compania de executive search şi consultanţă în management Korn Ferry.

„Acolo unde salariile sunt cu 20% peste media pieţei, tipul de investiţie din partea angajatorului vine şi cu alte investiţii care reflectă un pachet de beneficii mai complex pentru angajaţi. Să plăteşti cu 20% peste media pieţei este în regulă, dar nu e suficient, pentru că un astfel de nivel salarial nu vine singur; nu poţi să plăteşti angajatul cu un salariu mai mare şi să nu ai un mediu de lucru plăcut, pentru că tot pleacă“, a explicat Florin Godean, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Adecco România şi Ungaria.