Discuţii privind creşterea valorii tichetelor de masă: un prânz costă între 22 şi 25 lei, iar un tichet de masă de 20 lei i-ar încuraja pe angajaţi să îşi ia pauza de masă. „A crescut ponderea românilor care folosesc tichetele în restaurante.“

Autor: Adelina Mihai 25.05.2019

„A crescut ponderea românilor care folosesc tichetele în restaurante, pentru că a crescut şi valoarea tichetelor, dar s-a schimbat, în timp, şi educaţia în acest sens. Cu siguranţă pe viitor va creşte numărul angajaţilor care vor folosi tichetele de masă pentru a mânca la prânz.“



„Valoarea tichetelor de masă a crescut la 15,18 lei/ zi anul trecut în luna mai (faţă de valoarea ante­rioară de 15,09 lei aplicată din mai 2017 – n.red.), iar anul acesta indexarea ar putea să aibă loc în august, ţinând cont că noua lege a voucherelor a intrat în vigoare în ianuarie. Conform studiilor noastre, între 22 şi 25 de lei costă, în medie, o masă la prânz la un restaurant, cam aceasta ar fi suma necesară pentru a acoperi valoarea unei mese. Există în Parlament o iniţiativă legislativă de creştere a valorii tichetelor de masă la 20 de lei, o măsură care ar fi benefică pentru angajaţi“, a spus Dana Sîntejudean, directorul general al emi­tentului de tichete valorice Edenred Ro­mânia şi Moldova.

De altfel, a adăugat ea, în ultimii doi ani se observă o creştere a ponderii angajaţilor români care folosesc tichetele/ cardurile de masă în restaurante.