Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată de protestatari şi la Satu Mare

Ziarul Financiar 11.05.2019

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată de câteva zeci de protestatari şi la Satu Mare. Jandarmii au format un cordon în faţa protestatarilor, care scandează „Fără mici şi bere, PSD-ul piere” şi „Susţineţi hoţii, vă pleacă nepoţii”.

Câteva zeci de protestatari s-au adunat, duminică seara, la Satu Mare, unde este aşteptată Viorica Dăncilă.

„PSD ciuma roşie”, „Fără mici şi bere, PSD-ul piere”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „Jos Corupţia”, „Dragnea infractoru'”, „Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta” şi Susţineţi hoţii, vă pleacă nepoţii”.

Jandarmii au format un cordon în faţa protestatarilor, pentru a-i ţine la distanţă.

Totodată, protestatarii strigă către echipa care o intâmpină pe Viorica Dăncilă: „Sunt mândri copiii voştri de voi?”, „Aplaudaţi că vine şefa, care-i parola?” sau „Voi nu sunteţi români!”.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată cu proteste şi în Cluj-Napoca, iar la un moment dat organizatorii au schimbat locaţia întâlnirii de teama huiduielilor. Mai mult, jandarmii au fost nevoiţi să intervină, blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o uşă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcţia intrării respective.

Referitor la protestele de la Cluj, Dăncilă a declarat că „violenţa este atributul oamenilor slabi”.

Vineri, premierul a fost aşteptat şi în Arad şi Timiş de protestatari, care au afişat o pancartă mare cu mesajul „Orice om îi este teamă de Ardeal”. Aici, Dăncilă s-a declarat „siderată” de lozincile oamenilor, spunând că nu îi este teamă şi nu o sperie nici ţipetele, nici jignirile.