Paradoxul agriculturii: Majoritatea românilor consideră că are un rol esenţial în economie, dar 70% dintre ei nu ar lucra în acest sector şi doar 20% şi-ar da copiii la un liceu agricol

Autor: Roxana Rosu 07.05.2019

Peste 70% dintre români nu ar lucra în agricultură şi jumătate dintre ei nu şi-ar da copilul la un liceu agricol, chiar dacă agricultura este în continuare văzută ca o parte esenţială a economiei, arată un sondaj online comandat de World Vision România, la care au participat peste 3.400 de respondenţi.

În acelaşi timp,  peste jumătate (64%) dintre cei chestionaţi consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial sau important. După părerea a peste o treime dintre cei intervievaţi, lucrătorii în agricultură nu au nevoie de prea multă carte, fiind suficiente 4 clase, gimnaziul sau cel mult o şcoală profesională.

Peste o treime (35,23%) dintre românii care folosesc internetul consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial, iar 29,16% sunt de părere că rolul acestui sector este unul important, dar în scădere ca impact, conform sondajului.