Producătorul de lactate Bonas din Cluj a ajuns la afaceri de 15 mil. lei în 2018. „Procesăm 15.000 de litri de lapte zilnic.“

Autor: Florentina Niţu 27.04.2019

Compania Bonas Import Export, care fabrică produse lactate în loca­li­tatea Dezmir din judeţul Cluj, deţinută de Vasile Naş, Emil Naş şi Petru Brad, a ajuns la venituri de 15 milioane de lei în 2018, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Cifra de afaceri a companiei a fost de 15 milioane de lei în 2018. Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10%. Dorim să avem o creştere sustenabilă şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă la nivel local. Creşterea şi dezvoltarea au fost provocatoare, am trecut mai multe crize, iar de-a lungul timpului compa­nia a fost într-un proces de retehnolo­gizare. Toate investiţiile, de la înfiinţare şi până acum, s-au făcut din reinves­ti­rea profitului“, a spus pentru ZF Adrian Sălăjan, directorul general al companiei Bonas Import Export.

Veniturile au fost în creştere cu 30% faţă de anul precedent, când com­pania a avut o cifră de afaceri de 14,5 mil. lei, conform datelor de la Minis­terul de Finanţe.

Veniturile companiei din pro­ducţia de lactate sunt de 14 mil. lei. Compania proce­sează 15.000 de litri de lapte pe zi, iar laptele este exclusiv de la fermieri din judeţul Cluj.

Gama de lactate a com­pa­niei cu­prinde peste 60 de produse, pre­cum smân­tână, caşcaval, brânză, chefir, sana, iaurt sau lapte bătut. Ele sunt desfăcute în cele 16 magazine pro­prii pe care le are compania în oraşul Cluj. Produsele se găsesc şi la marii retai­leri din oraş, Kaufland, Mega Image şi Auchan.

Anul acesta, antre­pre­norii îşi propun să mai deschidă încă un magazine sau două.