Transelectrica anunţă întârzieri de peste un an la lucrările de retehnologizare ale unor staţii electrice pe fondul problemelor financiare ale filialei de mentenanţă Smart

Autor: Roxana Rosu 05.04.2019

Transelectrica, companie care deţine monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, a anunţat că lucrările de modernizare ale staţiilor electrice Arefu, Dumbrava şi Răureni vor avea întârzieri de până la 1,5 ani, ca urmare a situaţiei financiare dificile a  Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart, filială a Transelectrica.

Astfel, finalizarea proiectului de investiţii de la Arefu (jud.Argeş) are o întârziere estimată de 540 zile, cel de la Dumbrava (jud. Bacău)  de 270 zile şi cel de la Răureni(Vâlcea) de 450 zile.

Smart (societatea pentru mentenanţă a reţelei electrice de transport) a fost creată în august 2001 în baza unei hotărâri de guvern, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Transelectrica.

Transelectrica a anunţat recent că va majora capitalul social al Smart cu  maxim 24 mil. lei, ca urmare a deteriorării semnificative în ultima perioadă a situaţiei financiare a societăţii, datorată lipsei resurselor financiare pentru plata obligaţiilor legale şi contractuale scadente. Smart a  acumulat obligaţii de plată cu scadenţa depăşită de mai mult de 60 de zile în cuantum de 4,19 milioane de lei.