Parteneriat surpriză: Constructorul german Volkswagen îngroapă rivalitatea cu Ford şi anunţă dezvoltarea unui nou automobil

Autori: Izabela Cutieru , Mediafax 28.03.2019

Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta un vehicul comercial alături de rivalul său american Ford şi continuă discuţiile despre extinderea alianţei sale pentru a include servicii autonome de conducere şi de mobilitate, a declarat joi producătorul german de automobile.

În iunie 2018, Volkswagen şi Ford au dezvăluit că discută pentru a dezvolta împreună o serie de vehicule comerciale, ulterior adăugând şi maşinile electrice şi autonome în plan, ca parte a unei alianţe menite să salveze miliarde, în materie de costuri.

„Purtăm discuţii constructive despre participarea la Argo, divizia Ford pentru conducerea autonomă. Este posibilă şi o companie comună pentru oferirea de servicii de mobilitate”, a declarat joi directorul executiv al vehiculelor comerciale Volkswagen, Thomas Sedran. „Discuţiile vor ajunge la o finalitate în următoarele luni”, a adăugat acesta.

Ford a achiziţionat, în 2017, Argo AI, un start-up bazat pe conducere autonomă din Pittsburgh, dar costurile de dezvoltare ale autoturismelor au crescut exponenţial în ultimii ani, determinând câţiva producători de automobile să caute alianţe şi investitori externi.

Wolkswagen a declarat că a semnat un contract cu Ford pentru a dezvolta un succesor al camionetei sale, Amarok. Ford are o platformă pentru camioneta Ranger cu dimensiuni medii, ceea ce ar putea ajuta la reducerea costurilor de dezvoltare ale Volkswagen.