Guvernul amână până la 31 mai 2019 aplicarea cerinţelor de capital în plus la Pilonul II, dar cumulează cele două tranşe de vărsare într-una singură

Autor: Liviu Popescu 28.03.2019

♦ În proiectul de ordonanţă de urgenţă publicat marţi seară de Ministerul Finanţelor se menţionează că obligaţiile suplimentare de capital, cele impuse prin OUG114, trebuie aduse până la finalul anului 2019 ♦ Nu se menţionează despre două tranşe, aşa cum era varianta iniţială.

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi seară că va amâna până la 31 mai 2019 apli­ca­rea cerinţelor cu privire la capitalul su­pli­men­tar cerut administratorilor de pensii Pilon II, dar menţionează că obligaţiile supli­mentare de capital, care trebuia aduse până la 1 iunie 2019, se varsă până la 31 decembrie 2019. În va­rianta adoptată a ordonanţei din decem­brie 2018 se menţiona că suplimentarea capi­ta­lului social al Pilonului II se face în două etape, însă în proiectul de modificare a ordonanţei guvernul nu menţionează această etapizare, ceea ce înseamnă că este posibil ca data limită de vărsare a celor 800 mil. euro, de 31 decembrie 2019, să rămână în picioare, fără ca această sumă să fie împărtiţă. Singura mo­dificare este faptul că Executivul oferă o gură de oxigen administratorilor Pilon II pentru a ajunge la o concluzie cu autorităţile cu privire la capitalul social suplimentar impus prin Ordonanţa 114.