Berkshire Hataway, fondul lui Warren Buffett, renunţă la Oracle, îşi reduce pariul pe Apple şi investeşte în energie şi software

Autor: Tibi Oprea 18.02.2019

Berkshire Hathaway, fondul de investiţii al miliardarului Warren Buffett, şi-a redus investiţiile la compania Apple şi a adăugat poziţii noi în compania canadiană Suncor Energy şi în compania de software Red Hat, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Berkshire a renunţat şi la participaţia de 2,13 miliarde dolari în gigantul Oracle Corp, după ce anunţase public pentru prima dată în luna noiembrie că deţine această participaţie.

Este o raritate pentru Berkshire, care ţine în portofoliu multe companii pentru zeci de ani, să renunţe atât de repede la o investiţie. Schimbările din portofoliu au devenit publice săptămâna trecută în actele depuse de Berkshire cu privire la compoziţia portofoliului pentru a raporta profitul, în ziua în care compania din Omaha şi-a raportat rezultatele financiare pentru T4 şi pentru întreg anul.

Berkshire a scris în raport că şi-a redus expunerea pe Apple la 249,6 milioane acţiuni, participaţia ajungând la circa 40 miliarde dolari după ce preţul acţiunilor a scăzut cu 30% în T4. Cu toate acestea, anumite surse din piaţă susţin că Buffett nu a vândut şi nu a cumpărat nimic în propriul portofoliu. Potrivit Bloomberg Billionaires, Warren Buffett este al treilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos şi Bil Gates, cu o avere totală de 83,3 miliarde dolari, în scădere de la începutul anului cu doar 484 milioane dolari