Fondul de investiţii american care a cumpărat 2Checkout (Avangate) are planuri de expansiune în România. „Bucureştiul este centrul universului nostru. Trecem de 300 de oameni în acest an. Căutăm ingineri.“

Autor: Adrian Seceleanu 01.02.2019

Furnizorul de soluţii de comerţ electronic 2Checkout, care a fost înfiinţat în 2006 de antreprenorii locali Radu Georgescu şi Cristian Badea şi preluat în 2013 de fondul de investiţii american Francisco Partners, a trecut de un număr de 260 de oameni la centrul său din România şi are în plan să facă alte câteva zeci de recrutări în următoarele 6-9 luni.

Compania a fost înfiinţată sub numele Avangate, dar anul trecut a decis să preia brandul procesatorului de plăţi 2Checkout, pe care l-a achiziţionat în 2017. „Cred că firma este acum mai românească decât a fost vreodată. Din 310 oameni câţi avem la nivel global, peste 260 sunt aici în România. Bucureştiul este centrul universului nostru“, a declarat într-un interviu pentru ZF Alex Hart, CEO al 2Checkout (Avangate). „Avem în plan să creştem la 310 oameni într-un interval de 6-9 luni. Căutăm în principal ingineri, pentru că vedem pe piaţa din România mulţi ingineri şi specialişti în IT care sunt tineri şi foarte ambiţioşi, este o piaţă foarte bună pentru noi şi de aceea vedem şi alte companii care vin aici cu planuri de extindere destul de agresive“, a afirmat şeful 2Checkout. Compania se pre­găteşte să se mute din sediul actual, aflat în clădirile Connect din zona Pipera, într-un alt sediu, amplasat mai aproape de centru.