Mariana Moldovan, farmacistă independentă din Târgu-Mureş: Lupta e foarte grea, tot mai multe farmacii independente sunt la vânzare

Autor: Georgiana Mihalache 24.01.2019

Strategia de consolidare prin achiziţii din ultimii ani a marilor jucători din retailul farmaceutic pune din ce în ce mai multă presiune pe far­maciştii independenţi, care se confruntă în acelaşi timp şi cu lipsa medica­mentelor sau cu marjele scăzute la produsele scumpe, susţine Mariana Moldovan, o farmacistă care deţine trei farmacii în Târgu-Mureş sub brandul Novofarm.

„Lupta farmaciilor independente e foarte grea şi tot mai multe farmacii se vând. Eu sunt printre puţinii supra­vieţuitori printre farmaciile indepen­dente pentru că ştiu ce trebuie adus şi cunosc medicamentele, iar de­ciziile se iau mult mai repede în societăţile mici. Ne con­fruntăm cu lipsa medica­mentelor şi ne influen­ţează pentru că nu ajun­gem eficient la unele medicamente“, a spus Mariana Moldovan pentru ZF, precizând că sunt medicamente care merg la export, acesta fiind un fenomen legal.