Garanti Bank a împrumutat peste 77 de milioane de euro pentru a acorda credite firmelor

Autori: Alina Botezatu , Mediafax 27.12.2018

Garanti Bank a anunţat, joi, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), că a semnat două acorduri de împrumut, iar sumele le va folosi pentru a finanţa proiecte din industria de energie sustenabilă şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Unul dintre acorduri l-a semnat cu International Finance Corporation (membră a Grupului Băncii Mondiale). Valoarea acestuia se ridică la 55 de milioane de euro, fiind accesat pentru a finanţa producătorii de energie sustenabilă, producătorii şi furnizorii de echipamente sau produse din domeniul energiei sustenabile.

„Din suma totală, cel puţin 50% vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor eligibile de energie sustenabilă”, au precizat reprezentanţii Garanti Bank.

Cel de-al doilea împrumut a fost accesat de la Banca Europeana de Investiţii. În valoare de 22,3 de milioane de euro, acesta a fost luat cu scopul de a finanţa întreprinderile mici şi mijlocii româneşti (70%) şi companiile mijlocii (30%).

„Din suma totală, cel puţin 5 milioane de euro vor fi destinate creditării companiilor deţinute sau gestionate de către femei”, au adăugat reprezentanţii Garanti Bank.