Piaţa de smartphone-uri a ajuns la 3 milioane de unităţi la 10 luni

Autor: Adrian Seceleanu 07.12.2018

Numărul de telefoane inteligente vândute în perioada ianuarie - octombrie 2018 este de peste 5 ori mai mare decât în 2008, în timp valoarea terminalelor este de aproape 40 de ori mai mare.



Vânzările de smartphone-uri în România au atins în pri­mele zece luni din acest an pra­gul de 3 milioane de uni­tăţi, de 3 ori mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2013 şi de peste 5 ori mai multe decât intervalul similar din 2008, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţa de telecom, familiare cu evoluţia industriei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut numărul de smartphone-uri livrate a urcat cu mai puţin de 10%.

„Primul trimestru a fost unul foarte bun, cu creşteri ale livrărilor în medie de peste 20%, după care numărul de unităţi livrate a scăzut brusc, iar în unele luni s-a ajuns la scăderi. Septembrie şi octombrie au fost luni cu scăderi ale numărului de unităţi livrate”, a menţionat pentru ZF o sursă din industrie. Cele mai mari vânzări s-ar fi înregistrat în lunile ianuarie şi octombrie.