Gabriel Grădinescu a fost ales vicepreşedinte al ASF responsabil cu piaţa de capital, una dintre cel mai bine plătite funcţii din România

Autor: Mediafax 05.12.2018

Gabriel Grădinescu a fost ales marţi în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF), responsabil cu piaţa de capital, în contextul în care el a primit 28 de voturi, 20 au fost împotriva iar un membru al Comisiilor din Parlament s-a abţinut. Pentru această funcţie s-au înscris opt candidaţi, dar doar şase au participat la audieri.      

Concurenţa acerbă pen­tru un loc în conducerea ASF este explicată de salariile mari cu care sunt remuneraţi membrii consiliului. Pre­şedintele ASF încasează peste 14.000 de euro pe lună, vicepreşedinţii peste 12.000 de euro, în timp ce nonexecutivii au peste 6.000 de euro lunar. Anul trecut conducerea ASF a încasat venituri cumulate din salarii în valoare de 4,1 milioane de lei, echivalentul a 905.000 euro, potrivit declaraţiilor de avere. Audierile au avut loc în cadrul unei şedinţe comune a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi a Comisiilor similare ale Senatului.