Johan Meyer, şeful Fondului Proprietatea, vede listarea Engie drept un pas înainte către piaţa emergentă

Autor: Dan Grigore Ivan 15.11.2018

Johan Meyer, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea, al treilea cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, spune că listarea Engie, la care fondul deţine 12%, ar reprezenta un ajutor pentru bursa românească în atingerea dezideratului de promovare la categoria de piaţă emergentă.

„Acesta este un efort, în primul rând, de a mări componenta de lichiditate a portofoliului, şi în acelaşi timp de a susţine bursa de la Bucureşti prin mărirea numărului de companii oferite investitorilor şi de a ajuta în atingerea categoriei de piaţă emergentă”, a spus Johan Meyer. Propunerea de listare se va discuta în adunarea acţionarilor Engie din 28 noiembrie, pe lângă FP, structura acestora fiind completată de Engie (51%) şi Ministerul Energiei (37%).

„Pe baza evaluărilor noastre, este vorba de o listare în jurul a 100 milioane euro”, a completat Meyer. Discountul Fondului Proprietatea rămâne la 30% faţă de ţinta de 15% a administratorilor. Din 2014 încoace, evoluţia nivelului a fost în vecinătatea lui 30%, după ce în 2013 scăzuse cu 10 puncte procentuale, de la 50% la 40%.