Szanto, doi fraţi din Bihor au deschis o carmangerie în urmă cu două decenii, iar acum vând 2,5 tone de produse lunar

Autor: Florentina Niţu 18.11.2018

Fraţii Szanto din judeţul Bihor au pus pe picioare compania Carlos Prodimpex SRL, în 1992, după ce Karoly Szanto a rămas fără loc de muncă odată cu căderea comunismului, când compania la care lucra, Coop Consum, a fost închisă. Astfel, a înfiinţat un abator şi o măcelărie, prin care comercializa produse din carne, aprovizionându-se cu materie primă de la furnizori din zonă. La scurt timp, s-a alăturat afacerii şi fratele său , Geza Szanto, continuând tradiţia lăsată de tatăl lor, care a fost măcelar.

„Am îndrăgit meseria de măcelar încă de mic copil, învăţând pas cu pas de la tatăl meu, care avea o mică măcelărie la casa părintească din Sălacea. Am continuat apoi şcoala profesională de industie a cărnii, ulterior am lucrat în domeniu, unde mi-am îmbunătăţit cunoştinţele şi tehnicile meseriei de măcelar. După căderea comunismului mi-am pierdut locul de muncă şi am înfiinţat firma Carlos Prodimpex SRL, prin care am început să comercializez şuncă şi cârnaţi“, povesteşte Karoly Szanto, cofondatorul companiei Carlos Prodimpex SRL.