CITR: Vrem să valorificăm diviziile de procesare a cărnii şi retail ale Lactag pentru a face producţia de lactate competitivă prin investiţii din resursele obţinute

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.11.2018

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, intrat în insolvenţă în 2016, a avut afaceri mai mari cu 43% în septembrie 2018 faţă de perioada similară a anului precedent. De asemenea, linia de pro­cesare a laptelui a înregistrat EBITDA po­zitiv cumulat de 1,5 milioane de lei.

„Credem în viitorul brandului Lactag şi în eficienţa planului de reorganizare întoc­mit îm­­preună cu specialiştii CITR. (...). Prin con­cen­trarea resurselor în cadrul liniei de busi­ness de procesare lactate, credem că pu­tem să du­cem compania la nivelul următor şi să atra­gem în jurul Lactag parteneri care cred în ca­li­tatea şi forţa produselor româ­neşti“, a de­cla­rat Adriean Asan-Mic, admi­nis­trator special Lactag, cu afaceri de 37 mil. lei (peste 8 mil. euro) în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul prece­dent. Lactag şi-a redus pierderile anul trecut de la 25,9 mil. lei la 13,3 mil. lei în 2017.