Grupul din construcţii Masterplast a mutat echipamentele din fabrica din Sfântu Gheorghe în Ungaria. „Din punct de vedere geografic nu era cea mai bună opţiune“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.10.2018

Distribuitorul ungar de mate­ria­le de construcţii Masterplast, cu afa­ceri de 60 mil. lei pe piaţa locală, a închis în luna mai fabrica de polistiren şi adezivi pe care o avea în localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna. Echipamentele din fabrică au fost mutate în Ungaria, însă momentan grupul nu a luat o decizie referitoare la începerea producţiei în Ungaria sau relocarea fabricii în altă ţară.

„Producţia a încetat în mai la Sfântu Gheorghe, iar mutarea efectivă a avut loc în iunie. A fost o decizie a grupului, deoarece, din punct de vede­re geografic, nu era cea mai bună opţiune“, spune Sorin Cristea, director de vânzări la Masterplast.

După închi­dere fabricii, au fost păs­trate punctele de lucru din Bucu­reşti şi din Oradea, prin intermediul cărora Masterplast vinde în continuare pe piaţa locală.

Mutarea fabricii din Sfântu Gheor­ghe a avut loc şi în contextul în care com­pania a investit într-o fabrică modernă şi tehnologizată în Serbia, aproape de graniţa cu România, de unde deserveşte pieţele din Ungaria şi din România.