Bursa de la Bucureşti încheie cea mai slabă săptămână din ultimele trei luni cu un minus de 1,9% pe fondul corecţiilor externe

Autor: Liviu Popescu 15.10.2018

♦ Vineri 12 octombrie 2018, indicele BET a închis în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa precedentă şi a marcat a treia şedinţă consecutivă de scăderi.



Indicele principal BET al bursei de la Bucureşti s-a depreciat cu 1,9% pe parcursul săptămânii trecute şi a înregistrat cel mai abrupt declin săptămânal de la jumătatea lunii iulie 2018 încoace ca urmare a corecţiilor de pe pieţele internaţionale, determinate de unele mişcări venite din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.

Vineri 12 octombrie 2018, indicele BET a închis în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa precedentă şi a marcat a treia şedinţă consecutivă de scăderi.

„Din cadrul indicelui BET, opt companii au crescut, şase au scăzut şi una a stagnat. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile Digi Communications N.V. (DIGI) Ă1,42%, urmată de Transelectrica (TEL) Ă0,86%“, se arată în raportul zilnic al Prime Transaction.