Un grup american vrea să angajeze 200 de IT-işti în Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu 10.10.2018

Visteon Electronics, companie specializată în componente electronice de bord pentru automobile, a înfiinţat luna trecută o divizie locală şi caută 2.000 mp spaţii de birouri pentru a recruta 200 de angajaţi, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Compania Visteon Electronics România a fost în­fiin­ţa­tă luna trecută la Registrul Comerţului şi are în prezent se­diul într-o clădire de birouri din Piaţa Romană. De ase­me­nea, americanii caută să în­chi­rieze începând cu anul vi­itor birouri într-o clădire din zo­na centrală a Bucu­reş­tiului.

Fondatorii Visteon Elec­tronics România sunt fir­mele Vihi LLC din Statele Unite şi Visteon Holdings Hungary. Compania are în prezent în Ungaria un centru de pro­duc­ţie şi customer cen­ter. În Euro­pa mai au cen­tre în Bul­garia, Franţa, Ger­mania, Un­garia, Portu­ga­lia, Slovacia şi Marea Brita­nie. În România Visteon are în prezent un cen­tru tehnic la Timişoara.

Visteon produce sisteme de tip Head-up Display pentru maşini precum cele ale grupului Peugeot Citroën şi panouri de bord pentru Ford, Jaguar sau Range Rover

Printre giganţii internaţionali care şi-au deschis recent birouri în Bucureşti pentru a recruta specialişti în IT se nu­mă­ră şi London Stock Exchange Group, care are în plan să ajungă la 100 de oameni până la finalul anului şi ar putea urca ulterior spre peste 400 de salariaţi.